Cum se aplica tapetul din fibra de sticla?
Tapetul din fibra de sticla Vitrulan este un material decorativ versatil, care are si multe atribute functionale: permite peretilor sa respire si previne astfel aparitia mucegaiului sau a ciupercilor, are o durata de viata de pana la 20 de ani, previne aparitia crapaturilor, este lavabil si ignifug. Din aceste motive se poate folosi atat in spitale, scoli, gradinite, muzee sau aeroporturi, cat si in spatiul rezidential. Va scriem mai jos cateva indicatii legate de modul de montaj al acestui tip de tapet (suprafata peretelui, taierea fasiilor, adeziv, lipire, imbinare, colturi si muchii, vopsire).
Suprafata peretelui
Asigurati-va ca suprafata peretelui este uscata, rigida, curata si cat mai neteda. Vopseaua sau rezidurile de tapet trebuie indepartate. La tencuieli slabe e necesara o grunduire mai consistenta, iar daca suprafata este foarte poroasa, aplicati un strat de amorsa.
Taierea fasiilor
Verificati ca toate rolele sa fie din acelasi lot de fabricatie (scris pe rola Batch number). Fasiile se taie cu o foarfeca sau cu un cutter. Dosul tapetului este marcat cu o linie colorata. La taiere se lasa un surplus de 5-10 cm pe lungime.
Adezivul
Folositi doar adeziv special pentru tapet din fibra de sticla (POWDER PLUS 250). Daca suprafata pe care se aplica tapetul e poroasa, se recomanda o diluare mai mare cu apa a adezivului. Adezivul se aplica cat mai uniform pe perete pe o suprafata mai lata cu 10-20 cm decat fasia, cu ajutorul unei pensule late.
Lipirea
Dupa aplicarea adezivului pe perete incepeti imediat lipirea tapetului. Pentru presarea tapetului pe perete folositi o spatula larga sau o rola de cauciuc (accesoriile din metal pot distruge modelul tapetului).
Imbinarea
Asigurati-va ca marginile sunt fara defecte (drepte, fara lipsuri). Daca e necesar, se ia in considerare si modelul tapetului in momentul taierii fasiilor. Aplicati fiecare fasie exact margine langa margine (nu se suprapun), astfel ca modelul sa se potriveasca.
Colturi si muchii
In cazul colturilor interioare tapetul se taie la dimensiuni cu ajutorul linearului din aluminiu. In cazul muchiilor exterioare se recomanda umezirea tapetului in dreptul muchiei si plierea lui peste muchie. In cazul muchiilor exterioare, sub tapet trebuie pus un coltar exterior de protectie din aluminiu.
Vopsire
Pentru finalizarea lucrarii puteti folosi vopsea pe baza de latex- pentru spatiile care necesita o curatare a peretilor cu diverse solutii agresive(cum sunt institutiile medicale) sau vopsea acrilica lavabila pentru spatii de birouri sau rezidentiale. Nu folositi vopsele lavabile de slaba calitate, deoarece acestea au coefficient ridicat de umplere care poate duce la acoperirea modelului.
Puteti alege si comanda tapet din fibra de sticla din modele disponibile pe site-ul nostru, dar si alte modele de tapet decorativ.