0

 

 TERMENI SI CONDITII 

 

Termenii si conditiile de mai jos au valoare contractuala intre: S.C. AXELEN IMPEX S.R.L., numit in continuare Vanzator si Client/Consumator. Site-ul www.axelen.ro, proprietate a S.C. AXELEN IMPEX S.R.L. va fi denumit in continuare Site.

Se recomanda Clientului/Consumatorului citirea cu atentie a termenilor si conditiilor.

Site-ul este proprietatea Vanzatorului, cu sediul in Cluj-Napoca, strada Traian, nr. 86 - 88, judetul Cluj,  cod fiscal RO 6494353, inregistrata la Registrul Comertului sub nr. J12/3389/1994. Vizitarea acestui Site sau achizitionarea de produse implica acceptarea termenilor si conditiilor de mai jos. Vanzatorul isi asuma dreptul de a modifica aceste prevederi fara alta notificare.

DREPTURI DE AUTOR

Intregul continut al Site-ului – imagini, fotografii, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, scripturi, programe si alte date – este proprietatea Vanzatorului si este aparat de legea pentru protectia drepturilor de autor si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea, preluarea, copierea sau modificarea fara acordul Vanzatorului a oricaror elemente enumerate mai sus este interzisa si se pedepseste conform legislatiei in vigoare.

SECURITATEA DATELOR PERSONALE

S.C. Axelen Impex SRL este inregistrata in Registrul de evidenta a prelucrarilor de date cu caracter personal sub numarul 26216.

S.C. Axelen Impex SRL prelucreaza date cu caracter personal in scopul informarii clientilor pe email, cu privire la cererile de oferta trimise sau comenzile lansate, pentru reclama, marketing si publicitate si pentru servicii de comunicatii electronice, conform Legii nr 677/2001. Ne obligam sa administram in conditii de siguranta si numai pentru scopurile mentionate anterior, datele personale pe care ni le furnizati despre dumneavoastra.

S.C Axelen Impex SRL  poate notifica utilizatorii privind ofertele curente prin newslettere online si poate trimite vouchere de discount sau alte mesaje speciale. De asemenea, compania noastra poate furniza datele dumneavoastra cu caracter personal altor companii cu care se afla in relatii de parteneriat: furnizori de servicii de marketing sau alte servicii, alte companii cu care putem dezvolta programe comune de ofertare pe piata a produselor noastre. Dezvaluirea informatiilor cu caracter personal catre companiile enumerate anterior va fi facuta numai in baza unui contract prin care ne asiguram ca aceste informatii sunt pastrate in siguranta si ca furnizarea acestor informatii personale se face conform legislatiei in vigoare.

Informatiile dumneavoastra cu caracter personal pot fi furnizate si catre Parchet, Politie, Instantele judecatoresti si altor organe abilitate ale statului, in baza si in limitele prevederilor legale si ca urmare a unor cereri expres formulate.

Conform Legii nr. 677/2001, beneficiati de dreptul de acces, de interventie asupra datelor, dreptul de a nu fi supus unei decizii individuale si dreptul de a va adresa justitiei. Totodata, aveti dreptul sa va opuneti prelucrarii datelor personale care va privesc si sa solicitati stergerea datelor cu exceptia situatiilor prevazute de lege. Pentru exercitarea acestor drepturi, ne puteti adresa o cerere scrisa, datata si semnata la adresa: strada Traian, nr.86-88, localitatea Cluj- Napoca, judetul Cluj.

Vanzatorul garanteaza faptul ca va respecta drepturile conferite de legea nr. 677/2001 pentru protectia persoanelor cu privire la prelucrarea datelor cu caracter personal si libera circulatie a acestor date.

POLITICA DE VANZARE ONLINE

Toate preturile produselor afisate pe site-ul www.axelen.ro sunt in lei (RON) si includ TVA (19%). Ne rezervam dreptul de a modifica preturile ca urmare a schimbarii cursului de schimb valutar sau a altor situatii. Din momentul in care Vanzatorul a confirmat comanda Clientului, preturile nu mai pot fi schimbate.

Toate informatiile folosite pentru descrierea produselor disponibile pe Site (texte, imagini, prezentari multimedia) nu reprezinta o obligatie contractuala din partea Vanzatorului, acestea fiind utilizate exclusiv cu titlu de prezentare. Datorita ecranelor dispozitivelor electronice( PC, Laptop, Tableta, Telefon) si a setarilor acestora, va rugam sa retineti ca pot exista diferente de nuante intre culorile produselor expuse pe site şi produsele in sine.

Vanzatorul poate publica pe Site informatii despre produse si/sau promotii practicate de catre acesta, intr-o anumita perioada de timp si in limita stocului disponibil.

In cazul platilor online Vanzatorul nu este/nu poate fi facut responsabil pentru niciun alt cost suplimentar suportat de Client, incluzand, dar nelimitandu-se la comisioane de conversie valutara aplicate de catre banca emitenta a cardului acestuia, in cazul in care moneda de emitere a acestuia difera de RON. Responsabilitatea pentru aceasta actiune o poarta numai Clientul.

COMANDA

Clientul poate efectua Comenzi pe Site, prin adaugarea produselor dorite in cosul de cumparaturi, urmand a finaliza Comanda prin efectuare platii prin una dintre modalitatile indicate expres. Adaugarea unui produs in Cosul de cumparaturi, in lipsa finalizarii Comenzii, nu atrage dupa sine inregistrarea unei Comenzi. Prin finalizarea Comenzii, Clientul consimte ca toate datele furnizate de acesta, necesare procesului de cumparare sunt corecte, complete si adevarate la data plasarii Comenzii. De asemenea, Clientul consimte ca Vanzatorul poate sa il contacteze, prin orice mijloc disponibil / agreat de Vanzator, pentru a-i fi confirmata comanda. Odata finalizata comanda, un produs este disponibil pentru achizitie in masura in care exista stoc disponibil pentru acesta. Precizam ca intre data lansarii Comenzii de catre Client si data confirmarii Comenzii de catre Vanzator, stocul de produse se poate epuiza. Dupa lansarea Comenzii veti fi contactat telefonic pe numarul introdus in formularul de finalizare a Comenzii, de un angajat al Vanzatorului pentru a confirma Comanda si/sau disponibilitatea de livrare a produselor comandate. Comanda va fi livrata numai dupa confirmarea telefonica. In cazul in care clientul nu va putea fi contactat telefonic, comanda va fi anulata. Pentru finalizarea procesului de comanda, Vanzatorul va intocmi Clientului o factura, obligatia Clientului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.

Vanzatorul va transmite Clientului documentele fiscale aferente Comenzii, precum şi pentru orice alte plati aferente Comenzii atat in format electronic la adresa de e-mail mentionata de Client, cat si in format printat la momentul livrarii Comenzii.

Pentru produsele aflate in stoc, in cazul unei comenzi de peste 500 de lei, este necesar a se achita un avans. Clientul poate opta pentru plata intregii sume sau doar a unui avans de 50% prin OP si restul la livrare.

Pentru comenzile aduse prin comanda speciala este necesar achitarea unui avans de 50% din valoarea Comenzii,  urmand ca restul de 50% sa fie achitat inainte de livrare. Avansul va fi achitat prin virament bancar in contul indicat de Vanzator.

MODALITATI DE PLATA

PLATA RAMBURS

In aceasta varianta plata comenzii se va face in numerar la livrarea produselor comandate. Veti plati direct agentului firmei de curierat in momentul in care va sunt livrate produsele, iar acesta va emite o chitanta.

Pretul produselor afisat pe Site este in lei si are TVA-ul inclus. Totalul de plata va cuprinde costul produselor comandate impreuna cu taxele de transport.

PLATA PRIN VIRAMENT BANCAR

Plata se va face prin virament bancar, in contul precizat pe factura proforma. Produsele vor fi livrate dupa ce plata a fost incasata de catre Vanzator.

LIVRAREA

Livrarea produselor cumparate si platite prin plata ramburs sau virament bancar se face prin intermediul firmelor de curierat Urgent-Cargus sau Sprint Curier, oriunde in tara. Termenul de livrare este cuprins intre 24 ore si 7 zile lucratoare, calculat de la data confirmarii Comenzii de catre Vanzator. Livrarea se face de regula in 24 – 72 ore de la confirmarea comenzii dumneavoastra pentru produsele aflate pe stoc. Ne rezervam dreptul de a mari timpul de livrare in conditii speciale, caz in care Clientul va fi anuntat din timp.

COSTURILE DE LIVRARE

Pentru livrarea in localitati care fac parte din reteaua curierului, costurile sunt urmatoarele:

  ・         GRATUIT pentru comenzi care depasesc 350 de lei

  ・         25 de lei (cu TVA inclus) pentru comenzi de pana la 350 de lei 

Pentru livrarea in localitati care nu fac parte din reteaua curierului:   

・          GRATUIT pentru comenzi care depasesc 1000 de lei

   ・       25 lei + taxa de kilometri suplimentari parcursi pentru comenzile sub 350 de lei; costul final al transportului va fi calculat pentru fiecare localitate in parte si va fi comunicat telefonic.

 ・       Taxa de kilometri suplimentari parcursi pentru comenzile intre 350 si 1000 de lei. Pentru cumparaturile intre 350 si 1000 de lei, asiguram transportul gratuit pana la cel mai apropiat centru de curierat. Pentru transportul de la centrul de curierat pana la adresa dumneavoastra de livrare, se va percepe o taxa de kilometri suplimentari parcursi, care va fi calculata pentru fiecare localitate in parte si va fi comunicata telefonic.

Baghetele, plintele si alte elemnete decorative grele au transport gratuit doar peste 1500 lei.

Daca la primirea coletului observati eventuale probleme privind integritatea acestuia, pentru a beneficia de inlocuirea produselor deteriorate din culpa curierului refuzati receptia coletului. Reclamatiile ulterioare privind aceste aspecte sunt nule.

CONDITII DE RETURNARE A PRODUSELOR

Conform OUG nr.34/2014 privind drepturile consumatorului in cadrul contractelor incheiate cu Vanzatorii, precum si pentru modificarea si completarea unor acte normative a ordonantei Guvernului nr. 130 din 2000, pentru persoanele fizice ce achizitioneaza produse din site-uri, folosind tehnicile de comunicare la distanta: “Consumatorul beneficiaza de o perioada de 14 zile calendaristice de la data primirii produselor, pentru a denunta unilateral contractul, fara a fi nevoit sa justifice decizia de retragere si fara a suporta alte costuri. Singurele costuri care pot cadea in sarcina consumatorului sunt cheltuielile directe de returnare a produselor.”

Clientul returneaza produsele sau le inmaneaza Vanzatorului sau unei persoane autorizate de Vanzator sa receptioneze produsele, fara intarziere nejustificata si in decurs de cel mult 14 zile calendaristice de la data la care acesta a comunicat Vanzatorului decizia sa de retragere din contract. Termenul este respectat daca produsele sunt trimise inapoi de consumator inainte de expirarea perioadei de 14 zile. Consumatorul este responsabil în ceea ce priveşte diminuarea valorii produselor rezultata din manipularea acestora. Produsul returnat trebuie sa fie in aceeasi stare in care a fost livrat, cu toate componentele si accesoriile primite la cumparare, cu etichetele si ambalajele intacte si fara a prezenta urme de folosire, deteriorare sau uzura si va fi insotit de factura fiscala si chitanta. Un produs este considerat deteriorat si/sau folosit daca prezinta modificari fizice, pete de murdarie, arsuri, taieturi, zgarieturi, ambalaj/eticheta rupte sau deteriorate, etc. Orice semn de uzura existent pe produs atrage anularea dreptului de returnare, fiind considerat produs folosit.

Clientul este obligat sa notifice Vanzatorului intentia sa de a returna produsul achizitionat, in termen de maxim 14 zile calendaristice de la primirea produsului. Va rugam sa ne contactati in scris pe e-mail sau prin posta si sa ne transmiteti o notificare a intentiei de retur si a motivelor renuntarii produsului. Prezentarea motivelor de retur de catre Client nu este o conditie de acceptare a returului, ci doar un element de monitorizare a comertului online. Clientului ii revine responsabilitatea de a se asigura ca produsele la care a facut referire vor fi returnate in maxim 14 zile calendaristice de la data comunicarii deciziei de retragere din contract. Neanuntarea Vanzatorului de intentia de a returna produsele in termenul specificat mai sus, atrage dupa sine neacceptarea returului.

Returnarea produselor se va face prin curierat rapid sau direct la magazinele vanzatorului.

Cheltuielile de transport pentru returnare vor fi suportate de catre Client.

Coletele care nu vor indeplini conditiile mai sus mentionate, vor fi refuzate. In cazul returnarii unui produs care nu se afla in aceeasi stare in care a fost livrat (cu etichetele si ambalejele intacte), Vanzatorul va considera returul nevalid si va fi indreptatit sa refuze restituirea pretului. Rambursarea contravalorii comenzii returnate se va face in cel mult 14 zile calendaristice  de la data la care Vanzatorul este informat de decizia de retragere din contract a consumatorului, sub rezerva primirii si acceptarii returului. Contravaloarea serviciilor suplimentare si anume manipulare si transport necesar pentru retur, achitate de catre client, nu se ramburseaza. Valoarea obligatiilor banesti ale Vanzatorului fata de Client nu poate depasi valoarea sumelor incasate. Clientul nu poate pretinde nici un fel de daune morale sau materiale peste aceste sume. Rambursarea contravalorii comenzii returnate se va face de catre Vanzator prin virament bancar, in contul oferit de Client. Clientul poate de asemenea opta sa primeasca alte produse in locul celor pe care le returneaza; in acest caz, transportul produselor la client va fi gratuit doar pentru comenzi care depasesc 650 de lei (comenzile sub acest prag vor avea taxa de transport de 25 de lei). Persoanele juridice si persoanele fizice autorizate nu beneficiaza de dreptul de a denunta unilateral contractele incheiate la distanta.

 RECLAMATII

Va rugam ca inainte de montaj sau de folosire sa verificati toate produsele cumparate de posibile defecte si sa cititi cu atentie etichetele cu instructiuni de montaj si folosire care se regasesc pe fiecare produs. Verificati produsele achizitionate de eventuale defecte vizibile; inspectati rolele de tapet sau de folie pe toata lungimea lor, inainte de a le monta. Reclamatiile primite dupa ce produsul a fost montat/folosit nu se iau in considerare, decat in limita a trei fasii in cazul tapetului. Daca produsele cumparate prezinta defecte de fabricatie, returnati-le impreuna cu etichetele lor originale. Produsele cu defecte de fabricatie constatate de Vanzator vor fi inlocuite sau Clientului ii vor fi returnati banii pe produsele defecte. Mai intai descarcati de aici formularul de reclamatie, completati-l, apoi trimiteti-l pe email la adresa marketing@axelen.ro sau pe fax la numarul 0264 432 483.

Inainte de folosire cititi cu atentie etichetele produselor (cu instructiuni de folosire si montaj) si pastrati-le in eventualitatea unei reclamatii, dar si pentru a sti cum sa curatati si sa intretineti produsul pe viitor. Va recomandam sa montati produsele (in special tapetul) cu personal calificat, iar daca alegeti sa le montati dumneavoastra sa va documentati si/sau sa cereti sfatul unui specialist. Vanzatorul nu poate fi tras la raspundere pentru erori de montaj sau de utilizare a produselor comercializate.

DECLARATIE DE CONFORMITATE

Vanzatorul asigura, garanteaza si declara pe propria raspundere, conform prevederilor art.3. din Hotararea Guvernului nr. 1.022 / 2002 privind regimul produselor si serviciilor care pot pune in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii si protectia mediului, si a legislatiei UE in vigoare, ca produsele prezentate pe Site nu pun in pericol viata, sanatatea, securitatea muncii, nu produc un impact negativ asupra mediului si sunt in conformitate cu standardele respectate de producator si mentionate in fisa tehnica a produselor.

GARANTIA PRODUSELOR

Produsele comercializate de catre Vanzator beneficiaza de garantie in conformitate cu legislatia in vigoare. Vanzatorul se obliga sa livreze consumatorului produse care sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare.

Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

   a) corespund descrierii facute de vanzator

   b) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip

  c) fiind de acelasi tip, prezinta parametri de calitate si performante normale, la care consumatorul se poate astepta in mod rezonabil, date fiind natura produsului si declaratiile publice privind caracteristicile concrete ale acestuia, facute de Vanzator, de producator sau de reprezentantul acestuia, in special prin publicitate sau prin inscriere pe eticheta produsului

In cazul lipsei conformitatii (conformitatea se refera la caracteristicile produsului prezentate consumatorului), consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului in primul rand repararea produsului sau are dreptul de a solicita inlocuirea produsului, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila sau disproporţionata. Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, rupturi, montarea incorecta sau montarea intr-un loc expus actiunii razelor solare, supunerea la variatii mari de temperatura si umiditate, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc, patrunderea de lichide sau alte substante in interiorul produselor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor. Pentru pastrarea caracteristicilor calitative ale produselor, trebuie sa respectati recomandarile de intretinere specificate pe eticheta acestora. Orice incalcare a acestora duce la anularea garantiei. Verificati si pastrati etichetele produselor deoarece acestea contin date legate de montarea si intretinerea produselor.

NEWSLETTER, ABONARE  / DEZABONARE

Primirea newsletterului presupune completarea unui formular de catre utilizator si acceptarea neconditionata a documentului, in cazul in care nu si-a exprimat deja acest acord. Datele preluate de la utilizator in scopul expedierii newsletterului vor fi folosite de catre Vanzator in limitele conditiilor de securitate a datelor personale. Abonarea si dezabonarea la newsletterul Site-ului este gratuita, voluntara si se poate face in orice moment urmand instructiunile din subsolul fiecarui email. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a selectiona persoanele carora va trimite newsletter-uri, cat si dreptul de a elimina din baza sa de date orice utilizator sau client care si-a exprimat anterior consimtamantul de a primi newsletter-uri, fara nici un angajament ulterior din partea Vanzatorului sau vreunei notificari prealabile a acestuia.

LIMITAREA DE RESPONSABILITATE

Vanzatorul nu poate fi tinut responsabil in fata nici unei persoane fizice sau juridice care foloseste sau se bazeaza pe continut.

Vanzatorul nu poate fi tinut responsabil pentru orice fel de prejudiciu (direct, indirect, accidental sau nu /etc) ce rezulta din folosirea sau din incapacitatea de folosire a informatiei de tip continut prezentata sau nu pe site sau pentru orice tip de erori sau omisiuni in prezentarea continutului care pot conduce la orice fel pierderi.

In cazul in care un Utilizator/Client considera ca un Continut expediat prin orice mijloc de catre Vanzator violeaza drepturile de copyright sau orice alte drepturi, acesta poate sa contacteze Vanzatorul, astfel incat acesta sa poata lua o decizie in cunostinta de cauza.

Vanzatorul nu garanteaza Utilizatorului sau Clientului acces pe site sau la serviciu si nu ii confera dreptul de a descarca sau de a modifica partial si/sau integral continutul, de a reproduce partial sau integral continutul, de a copia, sau de a exploata orice continut in orice alta maniera, sau de a transfera vreunui tert orice continut asupra caruia are si/sau a obtinut acces, in baza unui acord de utilizare, fara acordul prealabil scris al Vanzatorului.

Vanzatorul nu raspunde de continutul, calitatea sau natura altor site-uri la care se ajunge prin legaturi din continut, indiferent de natura acestor legaturi. Pentru respectivele site-uri, raspunderea o poarta, integral, proprietarii acestora.

Vanzatorul este exonerat de orice vina in cazul utilizarii site-urilor si/sau al continutului transmis catre Utilizator sau Client prin orice mijloc (electronic, telefonic, etc), prin intermediul siteurilor, email-ului sau al unui angajat al Vanzatorului, atunci cand aceasta utilizare a continutului poate sau produce pagube de orice natura de partea Utilizatorului, Clientului si/sau oricarui terț implicat in acest transfer de Continut.

Vanzatorul nu ofera niciun fel de garanții directe sau indirecte ca:

a) produsul va fi potrivit cerintelor clientului

b) produsul va fi neintrerupt, sigur sau fara erori de orice fel

c) produsele obtinute gratis sau contracost prin intermediul Site-ului vor corespunde cerintelor sau asteptarilor Clientului

d) culorile produselor vor corespunde 100% cu cele din fotografiile produselor prezentate pe Site; pot sa afara diferente din cauza setarilor monitorului Clientului/Utilizatorului

Operatorii, administratorii si/sau proprietarii Site-ului nu sunt sub nici o forma responsabili pentru relatiile sau consecintele acestora rezultand din, dar nelimitandu-se la, achizitii, oferte speciale, promotii, promovari, sau oricare alt tip de relatie / legatura / tranzactie / colaborare / etc. care pot aparea intre Client sau Utilizator si oricare dintre cei care isi fac promovare directa sau indirecta prin intermediul siteului. 

LITIGII

Orice conflict aparut intre Client si Vanzator va fi rezolvat pe cale amiabila prin intelegere intre cele doua parti. In cazul in care acest lucru nu este posibil, competenta revine instantelor de judecata romane.

SOLUŢIONAREA ON-LINE A LITIGIILOR

Solutionarea on-line a litigiilor este o metoda de solutionare extrajudiciara a reclamatiilor referitoare la achizitiile efectuate pe internet. 

Utilizand acest sistem, consumatorul si comerciantul pot conveni asupra unei entitati de solutionare a litigiilor, urmand ca aceasta sa-i ajute sa gaseasca o solutie. Important: acest sistem poate fi folosit doar daca reclamatia se refera la o achizitie efectuata on-line! 

Pentru a folosi acest sistem de solutionare, completaţi chestionarul din acest link

DISPOZITII FINALE

Vanzatorul isi rezerva dreptul de a putea efectua orice modificari ale acestor prevederi, precum si orice modificari asupra Site-ului, structurii acestuia sau orice alte modificari ce ar putea afecta Site-ul, fara a fi necesara vreo notificare prealabila a Utilizatorului sau Clientului.

Imaginile prezentate pe Site sunt cu titlu de prezentare. Ne straduim ca atat imaginile produselor cat si informatiile pe care vi le oferim sa fie clare si conforme cu realitatea. Cu toate acestea pot interveni anumite erori. De asemenea, culorilor produselor pot sa difere in realitate fata de fotografiile de pe site, datorita setarilor monitorului Utilizatorului sau Clientului.

Vanzatorul nu va putea fi facut responsabil pentru eventualele erori aparute pe Site din orice cauza, inclusiv din cauza unor modificari sau setari care nu sunt facute de administratorul Site-ului.

 

Top Bottom