Produse de comparat

Garantia produselor

Produsele comercializate de catre Vanzator beneficiaza de garantie in conformitate cu legislatia in vigoare. Vanzatorul se obliga sa livreze consumatorului produse care sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare.

Se considera ca produsele sunt in conformitate cu contractul de vanzare-cumparare daca:

a) corespund descrierii facute de vanzator

b) corespund scopurilor pentru care sunt utilizate in mod normal produsele de acelasi tip

c) corespund cu fisa tehnica.

In cazul lipsei conformitatii (conformitatea se refera la caracteristicile produsului prezentate consumatorului), consumatorul are dreptul de a solicita vanzatorului inlocuirea produsului, cu exceptia situatiei in care masura este imposibila (nu mai exista stoc disponibil nici la Vanzator, nici la producatori sau exista loturile diferite de productie pentru acelasi produs care nu corespund caracteristicilor celui anterior).

Nu fac obiectul garantiei produsele care prezinta defecte fizice precum: lovituri, crapaturi, rupturi, montarea incorecta sau montarea intr-un loc expus actiunii razelor solare, supunerea la variatii mari de temperatura si umiditate, socuri mecanice, manipulare incorecta, utilizarea produselor in conditii de umiditate, praf, noxe sau sub actiunea substantelor chimice etc, patrunderea de lichide sau alte substante in interiorul produselor, interventia mecanica sau plastica asupra produselor. Pentru pastrarea caracteristicilor calitative ale produselor, trebuie sa respectati recomandarile de intretinere specificate pe eticheta acestora. Orice incalcare a acestora duce la anularea garantiei. Verificati si pastrati etichetele produselor deoarece acestea contin date legate de montarea si intretinerea produselor.