Produse de comparat

Ce adeziv folosesc pentru a monta tapetul?

Adezivul folosit pentru lipirea tapetului este sub forma de pudra, care se dizolva in apa conform indicatiilor de pe ambalaj, rezultand o pasta omogena ce poate fi aplicata cu pensula sau trafaletul.

Suprafata pe care se aplica adezivul trebuie sa fie uscata, curata, plana si rigida. Fisurile, gaurile si suprafetele neuniforme se vor acoperi si netezi cu spaclul. Suprafetele puternic absorbante sau cretoase se vor trata in prealabil cu grund de profunzime (se va aplica amorsa pe perete inainte de montaj, astfel incat la momentul montajului amorsa sa fie absorbita in profunzime de peretele ce urmeaza a fi acoperit cu tapet).

In functie de tipul suportului de tapet  avem urmatoarele tipuri de adeziv:

  • adeziv pentru tapet de hartie
  • adeziv pentru tapet vlies

Adeziv pentru tapetul pe suport de hartie:

1. Adeziv universal 125g pentru tapet de hartie si tapete usoare. In urma prepararii conform indicatiilor de pe ambalaj va rezulta o cantitate de adeziv care ajunge pentru acoperirea unei suprafete de cca 20mp.

2. Adeziv universal 200g pentru tapet greu din vinil. In urma prepararii conform indicatiilor de pe ambalaj va rezulta o cantitate de adeziv care ajunge pentru acoperirea unei suprafete de cca 20 mp (se foloseste la toate modelele de tapet din colectiile Zambaiti).

3. Adeziv universal 300g cu indicator de culoare pentru control la aplicare. Este recomandat pentru tapete din vinil si tapete grele. Acest adeziv se coloreaza imediat dupa preparare, putand controla astfel acoperirea uniforma cu adeziv. Dupa uscare  devine transparent. In urma prepararii conform indicatiilor de pe ambalaj va rezulta o cantitate de adeziv care ajunge pentru acoperirea unei suprafete de cca 25-30mp.

 

Adeziv pentru tapetul pe suport din fibre netesute (Vlies):

1. Adeziv Vlies 200g special pentru tapet vlies. In urma prepararii conform indicatiilor de pe ambalaj va rezulta o cantitate de adeziv care ajunge pentru acoperirea unei suprafete de cca 20-25mp. Adezivul se aplica numai pe perete.

2. Adeziv Pufas 16 kg - produs special - gata preparat. Este potrivit atat pentru tapetele vlies, cat si pentru cele din vinil, hartie sau textile si ajunge pentru acoperirea unei suprafete de cc 80 mp.

3. Adeziv Glutolin – produs special - gata preparat (nu necesita adaos de apa) pentru aplicarea tapetului greu pe diverse tipuri de suprafete chiar si nonabsorbante precum: lemn, sticla, metal, mobilier, etc. Se poate folosi simplu ca adeziv sau ca intaritor in amestec cu adezivul universal pentru tapete grele (in cazul tapetului Texam). Mod de ambalare: recipient de plastic – 750g, 5kg. Consum specific: aproximativ - 250g/mp.